top of page

OVER MIJ

Mijn naam Jan Machiela. Ik heb vele gezichten en vele rollen (partner, vader, werkgever, vriend, coach, inspirator, kunstschilder, schrijver enz.). Rollen die ik volgens mijn eigen (kern-)waarden invul. Het zijn vooral de vele gezichten waarover ik u graag iets meer wil vertellen en uitleggen. Dan volgt de vraag: Hoe wilt u me hebben? Wij kunnen tijd met elkaar gaan doorbrengen. Een tijdbesteding die een blijvend effect zal hebben op uw leven. Durft u het aan?

Laten we beginnen met de vele gezichten die iemand kan laten zien. Het gezicht heeft ondermeer de woorden ‘aangezicht’ en ‘aanzien’ als synoniem. Het gaat dan om de buitenkant, het aangezicht van een persoon.
De binnenkant, die we ook wel het karakter noemen, zien we niet. Een synoniem voor ‘karakter’ is ‘denkwijze’. Ik ben van mening, en vele onderzoeken onderbouwen die gedachte, dat je denkwijze je karakter bepaalt. Ofwel; wat je doet en wie je daardoor bent of wordt, of kunt worden. Veranderen van gedachten betekent dan ook een verandering van karakter. Denk aan iets vervelends en je uiterlijk (je lichaamstaal) zal dat voor de toeschouwer zichtbaar maken. Denk daarentegen aan iets plezierigs en je bent op een heel andere manier zichtbaar. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ongeveer 10% van onze communicatie uit woorden bestaat en eenzelfde percentage uit toon, volume en klank van je stem. Je kunt dus uitrekenen dat 80% van je gedachten via je lichaamstaal wordt ge-uit.

Ofwel, je karakter is vaak terug te zien aan de buitenzijde. In je kledingkeuze, houding en gedrag en zelfs als je helemaal naakt bent.

Maak kennis met de vele rollen die ik voor je in petto heb.

Bekijk de rollen hier.

 

 

 

Omring je met mensen die het beste in je naar boven halen...

Download hier mijn CV

bottom of page